Adwaita
Home>Nieuws>Kerst

Kerst

woensdag 30 januari 2019

Kerst

Kerstviering

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we met een warm gevoel terug op de kerstviering van een paar weken geleden. We bedanken hierbij een ieder die zijn/ haar steen(tje) heeft bijgedragen aan de voorbereiding, uitvoer en hulp hierbij!

In de weken voor de viering gaven we het kerstgevoel en “samen delen” al handen en voeten door de donaties aan de voedselbank; wat mooi om te (laten) zien hoeveel we samen kunnen geven voor een ander! Een dankwoord van de Voedselbank heeft u al ontvangen via het weekbericht.

Nieuw dit jaar was een viering buiten de schoolmuren. In zalencentrum De Horst konden we donderdag 22 december jl. in 3 groepen samen kerstfeest vieren.

In een sfeervol aangeklede zaal ging wijkpastoor Clazien ons voor in de viering. Onder muzikale begeleiding van piano en het koor zongen we samen de geoefende kerstliederen en het eeuwenoude kerstverhaal werd dit jaar uitgevoerd als schimmenspel waarbij we van jong tot oud meegenomen werden naar dat wonder van lang geleden. Ook was er uit elke groep een bijdrage aan de viering in de vorm van een dankgebed, voorbede gedicht of verhaal.

Donderdagavond ontmoetten we elkaar weer voor het kerstdiner. In het halfdonker, de lampen uit, lichtjes aan, glanzende ballen in de kerstboom, met het haardvuur zachtjes knetterend op de achtergrond kwamen de kinderen mooi aangekleed met schalen en bakjes lekkers om te delen. We hebben genoten van elkaars hapjes en de gezelligheid.

Ook voor ouders was er gelegenheid even mee te genieten van de kerstsfeer in de klas en elkaar te ontmoeten. Vrijdagochtend hebben we gezamenlijk de kerstspullen opgeruimd waarna een ieder heerlijk kon genieten van een welverdiende vakantie.