Adwaita
Home>Nieuws>Alle bladeren verzamelen!

Alle bladeren verzamelen!

dinsdag 15 oktober 2019

Wordt Adwaita de winnaar van de bladbokaal 2019?

 

De zomervakantie is nog maar net voorbij, maar voor je het weet vallen de bladeren weer van de bomen en is het volop herfst! De Deventer Schoon Familie organiseert ook dit jaar weer de jaarlijkse bladactie. Een leuke, spannende wedstrijd waaraan alle basisscholen in de gemeente Deventer mee kunnen doen.

De wedstrijd wordt gehouden van maandag 28 oktober t/m donderdag 7 november 2019.

Er zijn twee wedstrijden: een voor de scholen het buitengebied en een voor de scholen in de stad zelf. In het buitengebied ligt immers veel meer blad, één wedstrijd zou daarom niet eerlijk zijn.

Cambio plaatst voor of op maandag 28 oktober een bladkorf in de tuin die rond de school ligt.

Vanaf maandag 28 oktober tot donderdag 7 november 12.30 verzamelen de leerlingen het blad dat in die weken op het plein en rondom de school in de tuin ligt. Ze mogen ook zakken met blad van huis meenemen. Al het blad wordt zonder zak in de korf gedaan. Het blad wordt niet aangestampt want dan is de bladberg ineens een stuk lager. Is de korf vol dan vindt er een tussenmeting plaats, de korf wordt vervolgens geleegd en we verzamelen weer verder.

Op donderdag 7 november vindt de finale plaats. Om 12.30 uur wordt bij elke school gemeten hoe hoog de bladberg is. Dat doet de bladambassadeur die aan de school is toegewezen door Bennie Bladman in samenwerking met de bladpeilassistent (meester Ronnie). Via GSM-contact is dan heel snel bekend welke scholen zich de trotse winnaar van de Bladbokaal 2019 mogen noemen.

Als afsluiting van de bladverzamelwedstrijd krijgen alle leerlingen een lekkere versnapering.

Meer informatie vindt u op www.deventerschoonfamilie.nl